I singularitetens skygge – intervju i Sunnmørsposten

I Sunnmørspostens nye spalte Brytningstid under tittelen “I singularitetens skygge” (Smp. 21.01.2014) gjengir Bjørn Vatne et intervju med undertegnede om kunstig intelligens:

Nå lytter maskinene. Hele tiden. De lytter til søvnmønsteret ditt, til pulsen, til vennene dine, de analyserer bildene du deler, lærer når du kjører til jobben og hvor lang tid du bruker. Både telefonen og «wearables», den nye teknotrenden med små armbånd og duppeditter til å bære på kroppen samler informasjon non stop. Systemene deres har blitt en kompis som svarer når du spør. Og svarene blir stadig smartere. Så smarte at noen mener at det er et tidsspørsmål før de er mer intelligente enn sine skapere.

Les hele artikkelen her: I singularitetens skygge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *