Trådløs nett (eduroam)

Trådløst nett (eduroam)

Høgskolens trådløse nett Eduroam er et felles europeisk samarbeid for å tilby nett-tilgang til studenter og ansatte ved alle høgskoler og universitet. Nettet er sikret med kryptering av data og du må oppgi brukernavn og passord for å koble deg opp.

Fordelen er at du kan bruke samme oppsett (og brukernavn/passord) på alle høgskoler og universitet som har eduroam-nett. Som student eller ansatt ved HiÅ kan du få tilgang til hjemmeområde (P:) og utskrift når du er på eduroam-nettet ved HiÅ.

Eduroam-oppsett

Oppsett av «eduroam» på bærbar PC krever endel innstillinger.

For de avanserte, så er oppsettet:

  • SSID: eduroam
  • Nettverksgodkjenning: WPA2
  • Kryptering: AES
  • EAP-type: PEAP

Trenger du hjelp med å få satt opp trådløst nett på din bærbare PC, tar du kontakt med Orakel-tjenesten. Vi har dessverre ikke kapasitet til å bistå med trådløs oppsett for mobiltelefoner per dags dato.

Legg igjen en kommentar

Tilbakesporing og tilbakeping: