Regional Utvikling: Fragmentering eller mobilisering?

Fragmentering eller mobilisering, var spørsmålet som ble hengende igjen i Fjordantologien 2015. Denne ble presentert på Fjordkonferansen 18-19 juni 2015 i Loen. Hovedtemaene fra Fjordkonferansen 2014 var Regional utvikling mot 2020. Deltakerene var høgskolene og forskningsstiftelsene på Nordvestlandet.

Det er flere grunner til at spørsmålet Fragmentering eller mobilisering, ble stående. Til tross for det utfordrende temaet, Regional utvikling mot 2020, var det få artikler i antologien som pekte på hva som skulle kunne danne grunnlag for en mobilisering mot 2020. Antologien, med artikler fra høgskolene, kom også på et spesielt tidspunkt. Høgskolene gikk hver sin veg, kommunene strevet med kommunereformen og det var vanskelig å få øye på en felles politisk kraft for Nordvestlandet.

Else Ragni Yttredal fikk Sparebanken Møre sin pris for artikkelen «Statlig styring og regional innovasjonspolitikk». Denne artikkelen beskriver en undersøkelse om denne politikken har virket. Den konkluderer med at den virker ikke fordi den statlige politikken er for sentralstyrt, og hele konseptet med målstyring virker ikke etter hensikten. Det kan være forklaringen på at vi også mangler en mobilisering av regional utvikling.

Du finner mer informasjon om Fjordkonferansen her: http://fjordkonferansen.no

Om Harald Yndestad

Dr.philos. NTNU, Trondheim Professor - Simulation and Visualization Research interests: Climate Dynamics, Complex Systems, Swarm intelligence, Smart Regions
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *