Månen styrer også økosystem i Canada

Fiskebestandene i Barentshavet har til alle tider hatt store variasjoner. Årsaken til disse variasjonene har vært diskutert i mer enn 100 år. Det er nå 15 år siden jeg fant ut at disse endringene styres av månen. Lange tidevannsbølger på 9.3 og 18.6 regulerer innflyt av varmet Atlanterhav vann til Barentshavet, og veksten i hele økosystemet. Se: http://ansatte.hials.no/hy/bio/default.htm

Canadiske forskere rapporterer nå at de i 100 år har forsket på årsaken til at dyrelivet har store fluktuasjoner. De har nå funnet ut at deler av dyrelivet har en rekruttering som følger måne-perioden på 9.3 år. Den samme perioden som styrer loddebestanden i Barentshavet. Forskerene tar ikke stilling til hva som er årsaken til at de følger denne perioden.

Dette er en global tidevannsbølge og forskere har rapportert at den også påvirker hav-ressurser utenfor Alaska. Jeg vil tro at årsaken at den styrer dyreliv, har sammenheng med at tidevannsbølgen påvirker klima og nedbør i Canada. En rekruttering med en periode på 9-10 år vil da over til gi et optimalt utbytte. Du finner mer informasjon om dette her.
http://www.canadianfieldnaturalist.ca/index.php/cfn/article/viewFile/1626/1629

Om Harald Yndestad

Dr.philos. NTNU, Trondheim Professor - Simulation and Visualization Research interests: Climate Dynamics, Complex Systems, Swarm intelligence, Smart Regions
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *