Individbasert modell for smittespredning

Modellering av smittespredning har vært basert på den såkalte SIR-modellen. SIR-modellen er normalt basert på tre variable (S=susceptible, I=infectious, and R=recovered). Se også [http://en.wikipedia.org/wiki/Compartmental\_models\_in\_epidemiology].
SIR-modellen, som har vært benyttet i snart 100 år, er basert på en topp-ned-tankegang der en betrakter smittespredning ut fra en gjennomsnittsbetraktning.

Høgskolen i Ålesund har i noen år arbeidet med å utvikle nye metoder for beregning av smittespredning mellom oppdrettsanlegg. I den forbindelse har vi nå utviklet en utviklet en ny metode for modellering av smittespredning. Denne metoden er basert bunn-opp tankegang, der en utvikler simuleringsmodellerer for svermer av virus, og svermer av fisk i oppdrettsanlegg. Denne metoden vil gjøre det enklere å avdekk risiko for smittespredning.

Artikkelen har overskriften
”An Agent-Based Model to Simulate Contagious Disease Dynamics in Fish Populations” Den er undertegnet: Saleh Alaliyat og Harald Yndestad, og vil bli publisert i International Journal of Simulation : Systems, Science and Technology (ISSN: 1473-8031).

Om Harald Yndestad

Dr.philos. NTNU, Trondheim Professor - Simulation and Visualization Research interests: Climate Dynamics, Complex Systems, Swarm intelligence, Smart Regions
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *