A Child of Moore´s Law

Det en nå 50 år siden jeg gikk på yrkesskolen for å lære hvordan en reparerer radioer og TV-er. En dag kom læreren inn med en kasse dokumenter og sier, «glem alt jeg har lært dere om radiorør, det er kommet noe som heter transistorer. Transistoren er framtiden for radio og TV». Det ingen av forstod den gang, var at dette var bare begynnelsen. Begynnelsen på noe som skulle utvikle i 50 år, og som kanskje vil vare 20 år til, eller mer. Denne utviklingen er forankret i Moores Lov. Loven om at kompleksiteten i elektronikk fordobles i løpet av to år.

artworks-000078258871-r85r9z-t500x500
(Her er min sang om Moore´s Law i SoundCloud)

Resultatet av denne loven har dannet innovasjon i alle fag og transformart samfunnet. Min egne opplevelse av denne utviklingen har jeg forsøkt å beskrive i foredrag for nye studenter og i min egen sang «Gravity of Moores Law». Du finner foredraget her: StudStartMoore_140819.

Om Harald Yndestad

Dr.philos. NTNU, Trondheim Professor - Simulation and Visualization Research interests: Climate Dynamics, Complex Systems, Swarm intelligence, Smart Regions
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *