Kan super tidevannsbølger utløse istider?

For noen år siden publiserte jeg flere artikler som viste at lange tidevannsbølger på 18.6, 3×18.6 og 4×18.6 år, har påvirket, temperaturen i Atlanterhavet, klimaet og nedbør i Skandinavia og Arktiske klimaendringer. I ettertid er dette bekreftet også av andre forskere.

Forskningen på virkningen av disse lange tidevannsbølgene har etter hver også tatt nye retninger. De samme tidevannsbølgene påvirker kystlinjene og det kan set ut som om de påvirker høyden på jordskorpen. Det er nå flere forskere som mener at dette fører til feil i beregningen av endringene i havnivået. Det er videre ting som tyder på at lange tidevannsbølger, eller såkalte super bøleger, kan utløse lengre kalde klimaperioder eller istider. Du finner mer om dette  HER

Om Harald Yndestad

Dr.philos. NTNU, Trondheim Professor - Simulation and Visualization Research interests: Climate Dynamics, Complex Systems, Swarm intelligence, Smart Regions
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *