Miljødata & Borgundfjorden.no II

I 2013 avsluttet vi prosjektet Helse, Miljø, Sikkerhet i Marine systemer, der vi studerte spesielt forholdene i Borgundfjorden. Se blogg fra 28.februar 2014. En av anbefalingene fra dette prosjektet, var å etablere portalen Borgundfjorden.no med stedbunden data tilknyttet Borgundjorden. Begrunnelse for denne anbefalingen var at

  • Åpen tilgang til måledata er en forutsetning for å beregne framtidige utviklingstrender
  • Åpen tilgang til data er en forutsetning for nye tiltak

Høgskolen har nå, i samarbeide med Ålesund Kommune, etablert en prototype for portalen Borgundfjorden.no. Portalen er basert på at en kan legge inn og finne fram dataserier, rapporter og diagrammer tilknyttet posisjoner på kartet over Borgundfjorden. Du finner Borgundfjorden.no HER.

Om Harald Yndestad

Dr.philos. NTNU, Trondheim Professor - Simulation and Visualization Research interests: Climate Dynamics, Complex Systems, Swarm intelligence, Smart Regions
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *