Marine Møre 21: Et nytt strategiprogram

Høgskolen i Ålesund har i samarbeide med Møreforskning, Rund Miljøsenter og Bioforsk startet prosjektet MARINE MØRE 21.

MARINE MØRE 21 er et strategiprogram som har som mål å etablere en tverrfaglig kunnskapsplattform knyttet til utfordringer, muligheter og flerbruk av «havrommet» i Møre og Romsdal. Med «Havrommet» menes akvatisk miljø i fjord-, kyst og havområder. Det dreier seg om å samle inn, systematisere, standardisere, tilgjengeliggjøre og dele/formidle data om det marine miljø. Dette skal så danne grunnlag for optimal arealutnyttelse og økt verdiskapning i fylket vårt. En kunnskapsplattform gir grunnlag for effektiv tilgang og bruk av data og kompetanse som fundament for næringsliv, offentlig sektor, forvaltning, utdanning og forskning, både regionalt og nasjonalt. Marine Møre 21 er en pilot i nasjonal sammenheng i forhold til å fremme bærekraftig bruk, næringsutvikling og sameksistens i det marine miljø, samt å utvikle en forskningsbasert klynge i en region uten universitet.

Du finner mer om prosjektet her. MARINE MØRE 21 .

Om Harald Yndestad

Dr.philos. NTNU, Trondheim Professor - Simulation and Visualization Research interests: Climate Dynamics, Complex Systems, Swarm intelligence, Smart Regions
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *